LEERLINGENPAGINA

Hieronder komen verhalen te staan geschreven door de leerlingen zelf. De leerkracht schrijft onder de link "nieuws uit de groep" . Daar vindt u het nieuws uit de groep, het huiswerk, enz.


Herfstvakantie verhaal

Dag 1
Ik zat mijn spaghetti op te eten, en me zelf af te vragen hoe Donald president was geworden totdat mijn moeder zei :’We gaan naar zee!’
Ik was wel enthousiast maar mijn zus niet zo. Ik weet niet meer wat ze precies zei maar het had iets met huiswerk te maken.
Mijn andere zus was wel enthousiast.
(we zijn niet naar zee gegaan!)
Dag 2
De volgende dag moest ik naar een feestje van een van mijn moeders vriendinnen die ze op de universiteit had leren kennen.
Toen we daar aan kwamen waren er maar iets van 10 mensen.
Het hele feestje bestond uit dat we aan tafel zaten en praten, koffie te slurpen en wachten op de pizzajongen.

Ik zat meestal te kijken hoe de te dikke katten met moeite op de kast klommen.
Ze hadden ook twee honden. Ze vielen de hele tijd elkaar aan waardoor je moeilijk de verhalen van mijn moeders vriendinnen kon horen.
Dag 3
Dit WAS een rust dag totdat de buren benzine hadden gevonden voor hun elektrische heggenschaar.
Ik kon moeilijk mijn show horen over een natuurdocumentaire van een panda die uiteindelijk weer bij zijn moeder kwam.
Mijn moeder had blijkbaar ook genoeg van de heggenschaar want we gingen naar de stad.
Het was best leuk maar op het eind toen alles ging sluiten had iedereen echt dorst.
Mijn mam wou pinnen maar ze was zo moe dat ze bijna bij het flessen apparaat
haar pinpas erin wou doen.
Dag 4
Je weet nog wel dat ik het had over die pandadocumentaire? Nou die pandamoeder was NIET deze panda`s moeder.
Toen kwam mijn kat Max binnen en ging MET zijn nagels op mijn schoot, hij was nat ook nog.
Ik ging me omkleden maar net op dat moment kwam mijn zus binnen ‘Wil jij even naar Winsum rijden slagroom en melk halen?’ Weet je dat Winsum 5 km van mijn huis vandaan is en mijn zus was in een bakstemming.
Natuurlijk ga ik dat niet gratis doen zei ik.
Mijn zus zei dat ze blut is. Kortom= ik heb het niet gedaan.
Dag 5
Mijn zus heeft uiteindelijk toch de slagroom en melk te pakken gekregen, dus ze maakten koekjes. Je weet wel dat koekjes rond zijn he, nou mijn zus hat het voor elkaar gekregen om ze VIERKANT te maken (ze waren wel lekker).
Mijn zus ging ook iets bakken: cakejes. Er waren een paar dingen mis mee, de bodem was letterlijk meel, ze had er maar 4 gemaakt en ze waren plakkerig.
Dag 6
We gingen weer naar de stad maar dit keer hadden we een missie: nieuwe gymschoenen voor m’n zussen.
Ze hebben we gymschoenen, die zolen zijn zwart. WAT IS DAAR MIS MEE!
Ze zijn gewoon goed, maar van hun school mag dat niet blijkbaar.
We waren de hele dag bezig maar alleen 1 zus heeft nieuwe gymschoenen gevonden.
Dag 7 
Dit is de laatste dag van de herfstvakantie en ik heb echt niks gedaan ik zat tot 12 uur in bed en ging toen brunchen. Toen ging ik op de bank tv kijken (er was niks bijzonders)
ik ging naar buiten voetballen en toen was het eind van de middag.
Mijn moeder had pizza gehaald!
Toen ging ik naar bed

Luka


Herfstvakantie               
Ik ben op zaterdag 21 oktober vertrokken naar Denemarken het was 7 uur rijden. We zijn in een huisje geweest met een rieten dak. We zijn er een week heen geweest.

We zijn zondag gaan wandelen, maandag zijn we ook gaan wandelen, dinsdag zijn we ook gaan wandelen, woensdag zijn we naar een stadje geweest, donderdag zijn we ook gaan wandelen, vrijdag gingen we om 09:30 naar huis. We zijn om 19:00 bij de Mexicaan aangekomen.
dit is een huisje met een rieten dak.

Guusje


Herfstvakantie
Ik ben in de herfstvakantie bij mijn opa en oma geweest, omdat mijn zusje jarig was. Ze heeft 2 spellen, 2 knuffels, pantoffels, laarzen gekregen en een knuffel die licht geeft. En ik heb een koptelefoon gekregen van een vriendin van mijn moeder en chocolade gekregen van mijn opa en oma gekregen.

 De verjaardag was echt heel leuk .

BrittDavids herfst vakantie!
Ik ging de eerste zondag van de vakantie naar Italië. Met het vliegtuig. Naar mijn opa en oma, mijn opa heeft een ongeluk gehad met zijn hand, zijn pink is er af en zijn ring vinger heeft hij maar voor de helft. Het was daar best wel lekker weer, geen regen.

We gingen olijven plukken want hij heeft heel veel olijvenbomen in zijn tuin, mijn opa had ook netten gekregen van ons en een soort vork waar hij de olijven mee kan plukken. Ik ging het gewoon met mijn handen doen. Het eten daar was ook lekker ik vind dat ze daar de lekkerste pizza hebben. Donderdag gingen we weer naar huis dat vond ik erg jammer want ik vond het daar wel leuk.in Italië scheen de zon toen we vertrokken maar toen we terug in Nederland waren regende het en dat was niet zo fijn. En de laatste zondag ging ik nog naar Sems feestje geweest dat was ook leuk.   


Hoi ik ben de eerste zaterdag van de vakantie op buitenrit  geweest . Ik zat toen op een pony genaamd Snor. Die avond ben ik op sterren expeditie op Lauwersoog geweest. Dat was heel leuk maar ook wel spannend. Want het was om 9 uur en ik moest er om acht uur zijn want toen kreeg ik uitleg.
En maandag was ik naar de beestenmarkt in Winsum geweest ik ben echt meteen naar de paarden en pony’s  gegaan daar zag ik eerst mini Shets en toen een Shetlander met veulen. Die vond ik niet leuk en toen zag ik een hele mooi Koninklijk Warmbloed Paard Nederland( KWPNer) hij was zwart wit en heel bang  dus toen ben ik naar een bruine er naast gegaan

Dinsdag ging ik naar mijn opa en oma dat was heel gezellig maar dat was wel met een reden want mijn moeder moest mijn cadeaus voor donderdag inpakken
Donderdag was ik jarig dat was heel leuk ik had een pakje stiften gekregen en twee westernlessen dat zijn eigenlijk cowboy lessen een hele hoop paarden dingen.
 Vrijdag had ik paardrijles en omdat ik donderdag  jarig was mocht ik kiezen op wie ik ging en ik koos voor mijn lievelingspaard Carla en we gingen springen.
 

Groetjes Gemma


Herfstvakantie Lieke van winden
In de herfstvakantie heb ik niet heel veel gedaan. Maar ik ben wel naar Kenny b geweest, en dat was vet leuk vet leuk. Want ik kon hem gewoon aan raken went we zaten letterlijk op het podium. Dus dat was vet gaaf, maar hij keek ook de hele tijd aan ons omdat wij hem aan het filmen waren. Oja voor de gene die niet weten wie Kenny b is dat is een zanger.

Maar we zijn niet tot het einde gebleven want we vonden de muziek te hard, en met we bedoel ik Sasha en mijn moeder en natuurlijk ik.
We zijn ook nog ook nog naar de beestenmarkt geweest en dat was niet heel leuk maar ook wel weer want we kwamen onderweg ons neefje en nichtje nog tegen met hun oma en toen ben ik met hun mee naar huis geweest. Daar was het wel heel leuk want toen gingen we buiten buutverstoppertje doen. En toen ben ik naar huis gegaan. De rest van de week heb ik helemaal niks gedaan. Dus dit is het einde van mijn verhaal.


herfstvakantie Rune
Ik ben naar Denemarken geweest.
De reis was best zwaar, want het duurde ongeveer 5 uur.
Maar dat was de moeite waard, want het was heel mooi daar.
We waren iets van 130 meter van de zee af, dus bijna elke dag ging ik wel  naar het strand.
En woensdag ben ik ook nog naar een aquarium geweest, en die heette het Kattegatcentret ,het heet zo omdat de zee het Kattegat heet  en centret is in het Deens centrum.

Donderdag  was het gewoon een chilldagje, maar vrijdag was het best bijzonder want ik ging met mijn moeder bij de zee lopen en toen zagen wij een groep van tien Bruinvissen.
(Bruinvissen zijn walvissoorten en komen ook in de Waddenzee voor)       


Sem herfstvakantie
 
De eerste zondag heb ik met mijn vader gevoetbald bij de AH en heb ik bij mijn oom op de trampoline geweest. Maandag ben ik gewoon binnen geweest. Dinsdag heb ik bij mijn vader in de winkel gewacht op mijn nicht want mijn moeder was naar Corpus, daarna ben ik met mijn nicht naar huis geweest toen zijn we spelletje gaan doen en daarna ook gaan voetballen en daarna ging ik naar voetbal trainen. Donderdag ben ik bij mijn oom en tante geweest om te logeren en toen zijn we naar het stadspark geweest  alleen er kwam

de hele tijd een kalkoen op mij af maar ik kwam er gelukkig wel uit en we zijn wezen fietsen in het bos. Zaterdag heb ik gevoetbald tegen koploper verloren met 2-4. Zondag heb ik mijn kinderfeestje gevierd en hebben we een missie opgelost.

 
Herfstvakantie                            
In de herfstvakantie heeft mijn zusje afgezwommen voor diploma B.
een dag later gingen we naar de film:
Dummie demummie,

die was heel erg grappig en spannend.
 
Stijn ter horst

 
Herfstvakantie verhaal

*Maandag ben ik naar de beestenmarkt geweest.

*Dinsdag ging ik spelen met een vriendin.
*Woensdag ben ik lekker thuis gebleven en tv gekeken.
*Donderdag ben ik ook thuis gebleven en ook tv gekeken.
*Vrijdag heb ik alweer tv gekeken.
Zaterdag ging ik met de zelfde vriendin spelen en in de avond heb ik een leuke film gekeken.
*Zondag ging ik naar mijn opa en oma. Ze hebben 2 honden de derde is laatst dood gegaan.

Gemaakt door iris.


Zomervakantie  Michael
Ik heb mijn kinderfeestje gehouden met Rune Dajo en Wisse.
   
We zijn naar Kardinge geweest. Het was wel grappig, want eerst gingen Rune en Wisse van de glijbaan en dan wachten Dajo en Ik. Wisse ging aan de zijkant van de glijbaan staan en Rune ging zitten en toen gingen wij botsten.  Bijna tegen Rune en Wisse aan alleen we scheurden er net langs.
Verder heb ik niet zoveel gedaan alleen lekker wat aan het  gamen geweest  (DuckWorld)