LEERLINGENPAGINA

Hieronder komen verhalen te staan geschreven door de leerlingen zelf. De leerkracht schrijft onder de link "nieuws uit de groep" . Daar vindt u het nieuws uit de groep, het huiswerk, enz.


Sportdag 2019

Sportdag
Het was 's ochtends  we moesten om tien over acht op school zijn. Dan konden we op tijd vertrekken naar Viboa.  Het was iets van 20 minuten lopen. Bij de rotonde waren verkeersregelaars. Toen waren we er, ik begon bij de camping spelletjes daar deden we water en vuur dan moesten de aanvallers de pionnen pakken we deden meisjes tegen jongens de jongens wonnen dat was logisch de jongens waren met veel meer. Toen draaiden we door naar het volgende spel dat was drie op een rij. Je zag het spel niet want er stonden doelen voor dus je moest er heen rennen en dan zag je het spel toen deden we 5 tegen 5 toen wonnen wij ook. Toen draaiden we door naar het volgende spel. Dat was sjeu de boel.Ruben BrouwerSportdag 
Het eerste spel was band rollen was best leuk maar ook moeilijk want  de band ging steeds heen en weer. Maar wel jammer dat je geen snoep mee mocht. Maar de tweede spel was een soort zwaardvechten. Het derde spel was stormbaan was heel leuk!!!!!!
Dit is het eindeRowan


Sportdag Julian 22-5-2019
Ik was al vroeg op school want scoor een boek was ik vergeten dus ik was al om 8 uur op school om 8:15 gingen we naar het sportveld lopen om 8:45 begon het ik moest met Lars en nog een paar andere kinderen eerst naar de camping spelen
Daar gingen we 3 op een rij doen en nog een ander spel met hoepels en steen papier schaar
Daarna moesten we naar de Multi skills van Kaz zijn vader en we deden 2 onderdelen spelletjes met een stok en met banden naar de overkant rollen daarna gingen we naar de samenwerking spelen allemaal spelletjes die je samen doet zoals een bal over het net gooien met een handdoek
En daarna naar het leukste onderdeel de luchtkussen spelen daar gingen we limbodansen en parcours tegen elkaar iemand is hem niemand is hem en alles bal                                                                        
EindeJulian

Scoor een boek

Scoor een boek
Donderdag ochtend mochten de kinderen vanaf groep 5 mee naar Scoor een boek. We gingen met de klas naar het voetbal veld daar was Scoor een boek.
Je was met je klas waar je in zit een team. We hebben allerlei spelletjes gedaan ik vond het gebaren spel het leukst ik was een team met Yaeliana. Op het einde kreeg je nog een ijsje daarna werd er bekent gemaakt welke school er heeft gewonnen  en dat was de Piramide en hoeveel boeken we samen  hebben gelezen.
Daarna hadden we ook nog een leuke verassing Grobi was er dat is de mascotte van FC Groningen en toen gingen we terug naar school en dat was het einde van Scoor een boek.


Ifana PelupessyOud Hollandse spelletjes met de bewoners van de Twaalf Hoven

Oud Hollandse Spelletjes
Op donderdag gingen ik en de rest van de groep 6 naar de twaalf hoven. Daar gingen we oud Hollandse spelletjes doen. We gingen met drie kinderen in groepjes de spelletjes doen met de ouderen. Je mocht met je groepje de spelletjes doen. We hadden 6 spelletjes die we moesten doen.
Spel 1:  We moesten met de stokken een bal zo ver mogelijk naar ons toe laten komen.
Spel 2: Pluimpjes schieten  we moeten een pluimpje zo ver mogelijk laten landen.
Spel 3: Stokken vangen  je moet stokken vangen uit een gaatje je moet heel snel zijn.
Spel 4: Blik gooien met een pittenzakje de blikken omgooien.
Spel 5: Bowlen met de bal de kegels omgooien.
Spel 6: Vier op rij levensgroot vier kleuren op een rij.
Dit waren de spellen  het was heel leuk en gezellig bij de ouderen.
EindeRomy


Oud Hollandse Spelletjes 
Op donderdag gingen ik en de rest van groep 6 naar de twaalfhoven. Daar gingen we oud Hollandse spelletjes doen, met de ouderen van de twaalfhoven. We werden ingedeeld in twee of drietallen. In jouw twee of drietal mocht je eerst zelf de Oud Hollandse spelletjes doen. Daarna werden de ouderen opgehaald en die gingen bij een spel staan en kijken. Soms liepen ze met je mee naar een ander spel. Maar de meeste bleven zitten. Ik vond het soms vervelend dat je alles drie keer moest uitleggen. Nu ga ik de spellen vertellen met uitleg;

Spel 1: Je moest door met twee stokken heen en weer te bewegen een bal zo ver mogelijk naar jouw toe krijgen hoe dichterbij hoe meer punten.
Spel 2: Je moest met een soort wipwap een badminton pluimpje wegschiet en die moest in een gat belanden je had verschillende gaten en dus verschillende punten.
Spel 3: Iemand bijvoorbeeld en oudere moest aan een touwtje trekken dan viel er een stok naar beneden degene die onder de stokken stond moest de stokken vangen.
Spel 4: Dat was blikgooien de meeste mensen kennen dat wel maar voor degene die het niet kennen blikgooien is een spel waarbij je met pittenzakjes blikjes moest omgooien.
Spel 5: Bowlen je moest met een harde ballen de kegels omgooien maar het waren geen bowlingballen.
Spel 6: Vier op een rij kennen de meeste ook al maar nog even een korte uitleg je hebt twee teams geel en rood elk team probeert vier op een rij te krijgen maar de ander mag niet vier op een rij hebben.
Dit waren de spellen en eigenlijk ook mijn verhaal.         

                                                                                      
Susan


Meivakantie

Vakantie Kaz!
Woensdag kwamen we aan bij de camping. Toen ging ik met Lara, Ruben en Tessa zwemen. En toen gingen we op het springkussen en gespeelt in de speeltuin. Vanavond aten wij pizza. Morgen ging ik voetbalen met Ruben. Toen gingen wij vrijdag naar de markt. En daar heb ik heel veel dingen gezien. En we gingen ook naar Slagharen.  Kaz


Schaatsen 

Schaatsen in Kardinge Thom
We reden naar Kardinge. Mijn moeder reed ook mee. Bij mij zaten in de auto Suzan Bas en Rowan en ik. Toen waren we bij de schaats baan en we mochten eerst 45 minuten vrij schaatsen. Ik sprong op het ijs ik viel bijna maar ik ging heel zacht verder. Ik kon steeds sneller en toen viel ik heel hard op m'n buik en het deed heel veel zeer. Maar ik ging  wel weer veder. En het ging steeds beter en ik viel niet meer. Toen kregen we les ook 45 minuten.
En dat was mijn verhaalThom


Projectweek

Projectweek en schaatsen
De projectweek begon. We gingen eerst een vogel familie kiezen. Wij kozen de valken. Toen kregen we een boekje waar we moesten in vullen wat wij wilden weten over de Valken. De vogel die ons echt inspireerde was de Slechtvalk. Dus daar hadden wij onze muurkrant op gebaseerd. Op dag 2 gingen we aan het werk met de informatie opschrijven, en ook op dag 3. Dag 4 hadden we zowat alles af dus we gingen van hout iets knutselen, een Slechtvalk. Die avond gingen we presenteren. We moesten alles goed zetten dat het mooi te zien was. Dag 5 gingen we schaatsen met de klas groep 6 en groep 5. Zelf moest ik schaatsen lenen en ik was niet de enige. Toen konden we vrij schaatsen. En drie kwartier later kregen we les in schaatsen.Ruben Brouwer
 

Voorjaarsvakantie

Mijn vakantie
He-he eindelijk vakantie, snel naar huis want daar is papa de auto al aan het inpakken.
Een half uur later zitten we in de auto en rijden naar Duitsland, de reis duurde best heel erg lang. Namelijk wel 5 uur. Toen we eindelijk waren aangekomen toen  gingen we naar bed.
De volgende dag gingen we naar onze achterneefjes en achternichtjes, daar hebben we pizza gebakken en met Ole Qbec gewandeld. Na het pizza eten hebben we een heel groot vuur gemaakt.
De volgende dag hadden we afgesproken met papa's neef in de Eiffel maar daar rond het meer was het zo druk dat we de weg overgestoken zijn en in een bergachtig bos gingen picknicken  en buutverstoppertje spelen. Toen zijn we naar het klooster Maria Laach gegaan en daarna gingen we weer naar het vakantie huisje. De dag daarna hebben we een ruïne beklommen tot we op 500 meter boven zee niveau waren daarna hebben we gepicknickt. Na de picknick gingen we naar de auto maar daar kwam papa er achter dat hij de autosleutel kwijt was geraakt. Toen ben ik eerst alleen weer naar boven geklommen en daarna kwamen papa en Marin ook. Toen we nog iets naar boven waren geklommen vond Marin de autosleutel en reden we naar huis. De rest van de vakantie zijn we thuis gebleven hebben aan ons werkstuk gewerkt en een vuurtje gefikt en daarboven marshmallows geroosterd. Dit was mijn verhaal.Jesse


Mijn vakantie beleving
Toen was het zo ver, de school was uit en we gingen naar huis. Het was vakantie!!!!!! En zo ging het : mijn vader kwam mijn zusje en mij ophalen van school. We gingen naar mijn vaders huis, we gingen even chillen en tot dat mijn vader zij dat hij de hottub had opgestookt. Mijn zusje en ik gingen naar boven en trokken onze zwemkleding aan. We gingen naar beneden we trokken onze badjas over onze zwemkleding heen want het was best koud buiten. We hebben uiteindelijk 3 uur in de hottub gezeten toen was het half tien. We hebben nog even tv gekeken maar toen gingen we naar bed. We lagen uiteindelijk om elf uur op bed. De volgende ochtend werd ik om 10 uur wakker we gingen samen ontbijten en toen gingen we naar de buren. De buren bestaan uit: Stef van 14, Tim van 12 en buurman Johan en buurvrouw Annelies. Daar gingen we even op zaterdag naartoe. Vannacht kwam de nieuwe vriendin van mijn vader logeren. 's Maandags bracht mijn vader mijn zusje en ik naar mijn oma daar hebben we de hele dag tv gekeken en  op de computer gezeten. Om 9 uur lagen we op bed. De volgende ochtend kwam Rowan spelen wij zijn naar het hertenparkje geweest en hebben nog boven gespeeld. Toen Rowan weg ging zijn we opgebleven tot 10 uur. De volgende ochtend bracht mijn oma ons naar mama daar hebben we alleen maar gechillt. Toen gingen we om 8 uur op bed. De volgen de ochtend hadden we ontbeten en in de middag kwam Richard (de nieuwe vriend van mijn  moeder) met Iris de dochter van Richard. Ze hadden 's avonds bij ons geslapen. De volgende dag hebben we samen ontbeten en 's middags zijn we naar de verjaardag van mijn neefje geweest. We hebben gevoetbald en in de speeltuin gespeeld en natuurlijk taart gegeten.Susan

De vakantie Ruben Brouwer
De vakantie begon. Ik had niks te doen, toen vroeg ik om met Malte te spelen. Toen vroegen ze of ik mee wou schaatsen, ik zei ja. Toen hebben we drie uur geschaatst, en ik heb nog een lesje schaatsen mee gedaan. Ik vond het best saai dus ik was gestopt, ik ging normaal schaatsen. We deden daarna tikkertje. Toen moest ik weer naar huis. 2 dagen daarna ging ik bolderen met Malte. Bolderen is dat je gaat klimmen met handvaten. Die zitten niet aan je handen maar aan een muur. Ik begon met blauw dat was het makkelijkste. Toen ging ik naar rood. En toen naar zwart, dat was eazy or hard. Het zwarte die ik deed was best moeilijk. Ik ben er 2 keer vanaf gevallen, dan val je op een mat. Die dag gingen we ook naar het skatepark. Ik had geen skatebord dus ik klom de berg op, samen met Levi. Dat was zwaar. En toen met volle vaart eraf. Een paar keer vallen door de snelheid. En 2 dagen daarna zwemmen, met Levi Malte was ziek. We hebben leuk gezwommen en balletje overgegooid En de dagen daarna uitrusten. En met Ivan en Jesse spelen. Ik was vergeten te zeggen dat ik ook nog een turnwedstrijd hat. Door de turnwedstrijd heb ik me geplaatst voor een wedstrijd in Hoofddorp, in Noord-Holland.Ruben Brouwer


               

Het parkietje...
Extra opdracht spelling. Verzin een verhaal bij de foto. De eerste zin staat er al. Maak het verhaal verder af. Gebruik zoveel mogelijk verkleinwoorden die eindigen op je en pje.

Het parkietje zit op het dak.

Parkietje
Het parkietje zit op het dak. Naast het parkietje zit een duifje. Ze hebben een klein lichaampje. Het parkietje is een dommerdje. En het duifje is een sufferdje. Ze komen een schildpadje tegen. Ze gaan samen naar een appelboompje voor een appeltaartje. Ze geven elkaar een koosnaampje, bij het nachtkastje. Ze willen wat gaan doen. Ze  hebben keuze uit een verlanglijstje maken of op het beeldschermpje. Ze kiezen voor het beeldschermpje. Ze zitten bij het zolderraampje. Nu is het nacht.

Merel 


Het parkietje
Het parkietje zit op het dak.
Ze vliegt naar een boomhutje en legt daar eieren.
Er kwam een voorpootje uit het ei.
Ze zag een appeltaartje liggen.
Toen zag ze een schildpadje.
Toen zag ze een naamplaatje en ze zag een gekauwd borrelnootje liggen.
Iemand was een honderdje verloren, die pakte ze op.
Sommige mensen hebben een koosnaampje voor het parkietje.
Een meisje maakte een verlanglijstje waar op stond ik wil een parkietje!

Daniëlla 


Het parkietje
Het parkietje zit op het dak.
Hij kijkt door het zolderraampje.
Hij ziet een nachtkastje met een beschuitje er op.
Het parkietje heeft zin in een beschuitje.
Het zolderraampje staat open dus gaat het parkietje naar binnen en eet alles op.
Dat was lekker zegt het parkietje en gaat weer naar huis.

RomyBezoek aan de bieb: 'Dash en Dot' kennismaking met programmeren
Dash en Dot
Wij moesten voor school naar de bieb in Winsum.
We moesten er heen met heel groep 6.
Toen we er waren mochten we meteen naar boven.
We kregen best veel  uitleg. Maar er kwam uiteindelijk een eind aan.
Na dat uitleg mochten we aan het wekt.
Je mocht in groepjes van 3 of 2.
Je kon kiezen uit 3 verhalen
Wij hadden Subliem gekozen
We konden beginnen maar we  moesten eerst de code kraken.
Dat hadden we gedaan en we hadden gelukkig de goede code.
Maar we moesten de code wel invoeren na dat we dat hadden
gedaan mochten  we het verhaal zelf verder bedenken.
Eline, Ifana & Isabelle 


Dash en Dot
Wij zijn donderdag 10 januari naar de bieb geweest in Winsum, en daar hebben we geprogrammeerd met Dash en dot. Dash is een rijdende kleine robot met lichtjes , Dot is alleen een hoofd en die kan niet rijden en heeft ook lichtjes. We mochten een boek uitkiezen. En wij hebben gekozen voor Siem Subliem. We moesten een stukje uit het boek lezen,  dan moesten we de correcte code raden. Over dat stukje. En dan moesten we zelf een stukje tekst er aan vast maken. Als je dat had gedaan moest je het op de iPad programmeren. Je moest even wachten, en dan mocht jij laten zien wat je gedaan had.Kaz, Merel en Susan


Dash en Dot
We gingen naar de bibliotheek. We gingen robots programmeren met de app Blockly games. We gingen daarvoor op school nog oefenen met een programma.  (dit is de site https://blockly-games.appspot.com/?)  Er waren drie verschillende boekjes met opdrachten. Je kon kiezen uit De grijze jager, Super juffie en Siem subliem. Wij gingen voor de Grijze jager. Je moest een verhaal lezen. Je had twee programma's. Dat programma dat goed is vul je in op de app. Bij ons was het programma 1. Dash en dot deden wat er stond. We moesten zelf nog een deel van het verhaal programmeren. Onze Dash hete raven en dot hete Fortnite. Wij hadden het langste verhaal dus mochten we als laatste presenteren aan de klas. Want je kon hem laten dansen. En nog andere gekke dingen, zoals zelf inspreken.Ruben Brouwer en Lars

                   
Kerstvakantie

Kerstvakantie
Zaterdag heb ik met mijn opa en oma en mijn moeder, met haar nieuwe vriend mijn zusje en mijn overgroot oma vuurwerk afgestoken. maar we moesten aan de kant voor een ambulance, want een man had vuurwerk met zijn hoofd er boven afgestoken. En daardoor had hij vuurwerk in zijn gezicht gekregen. De volgende dag was het nieuwe jaar. Het grappige was de vriend van mijn moeder was die dag ook jarig. Hij woont in Peize dus gingen we daar heen. Daar hebben we gespeeld en gegeten. Toen gingen we ongeveer om 7 uur naar huis. Toen hebben we geslapen en de dag er na hebben we een grote schoonmaak gehouden. Daarna hebben we anderhalve week lui gedaan. Toen gingen Isa en ik naar mijn vader daar zijn we onder anderen in de hottub geweest en hebben we in een pannenkoekenschip gegeten. We hebben ook heel leuk gespeeld dat was zo'n beetje mijn kerst.


 
Susan


Het Kerstdiner 2018
Kerstdiner
Het kerst diner was 20 december 2018! We gingen eerst naar buiten toe.
We gingen Kerstliedjes zingen en er kwamen erg veel mensen kijken!
Groep 8 zong Santa Lucia en groep 6/7 zong het in het Nederlands. 
Het regende maar dat maakt totaal niet uit en na 5 minuten stopte het met regenen.
Daarna gingen we eten en ik had tomatensoep en een brownie en een oliebol.
En daarna zat ik helemaal vol. Het was al bijna 7 uur en toen gingen we naar huis.
Dit was het verhaal!Bas


Kerstdiner
Wij hebben gister 20 december kerstdiner gehad. Eerst gingen we naar buiten liedjes zingen. Eerst kwam Santa Lucia van groep 8, toen groep 3, toen de kleuters, en toen wij groep 6/7+groep 7.Het regende een beetje maar dat maakte niet uit. Toen gingen we naar binnen. Eerst zei juf nog iets en toen gingen we groepje voor groepje de eerst ronde doen toen de tweede en toen de toetjes het was heel lekker mmmmm. Toen gingen we allemaal naar huis nu is het vrijdag en zo meteen hebben we vakantie. Dit was mijn verhaal
 


Susan

                                                 
Het kerst diner   
We begonnen met het zingen, daar begon gr. 8. Zij zongen het lied Santa Lucia in het Zweeds. Er waren  kinderen verkleed als Santa Lucia. Daarna deed de hele school Santa Lucia (Nederlands). Daarna volgden gr. 3, gr. 4 en gr. 5 met niks is cooler dan kerstmis!!! Daarna volgden de kleuters die zongen het is kerstmis hiep hoi ze deden ook nog Er staat een school in Winsum. Daarna volgden gr. 6, gr. 7 en gr. 8 met Het is kerst!  Daarna deed de hele school Dag ster grote ster.

Het eten
Iedereen had  een lichtgevende kerstmuts op. Het eten was heerlijk. Er waren brownies, soep, stokbrood, donuts
Tot slot ging iedereen naar huis met een gevuld buikje.Lars


Het kerstdiner 
                               
De kerst liederen
Eerst gingen we op het podium zingen. Groep 8 zong Santa Lucia in het Zweeds. Met een soort optreden van een paar minuten. Groep 1 en 2 zongen het is kerst hiep hoi en in ons dorpje staat een school. Groep 3, 4 en 5 zongen niks is cooler dan kerstmis. En groep 6, 7 en 8 zongen Santa Lucia in het Nederlands. En samen dag ster grote ster. En de kinderen hadden een lichtgevende kerstmuts op.
 
Het kerstdiner
Toen gingen we naar binnen voor het kerst diner, Het was heerlijk. Er was van alles. Donuts met spekjes en chocolade saus. En soep. Fruitspiesjes en hotdogs. Je kon je helemaal vol eten.

Het maken van een potje
We moesten zelf een potje maken. We mochten zelf bepalen hoe we het versierden. Dat was heel leuk. Sommige kinderen gingen verven en andere knutselen met papier. Er kwam een kaarsje in om de klas op te fleuren, zodat het er wat gezelliger uitzag.    
     

Ruben BrouwerHet Sinterklaas feest 5 december 2018
Sinterklaas beschreven in dichtvorm:

Sint en piet
Sint en piet zaten in Spanje ze zitten 
Op het strand lekker aan de waterkant
Hij moest weer eens naar Nederland
Strooit hij ook wat lekkers in een of andere hoek
Heeft hij dan ook het grote boek?
Of is het boek zoek?
 
Sint en piet zagen ons eerst niet
Toen ging iemand hem welkom heten
Dat gaat hij nooit vergeten
We hebben iets moois gemaakt
Dat was onze taak
We hebben ons best gedaan
En als lunch een banaan

Piet was ziek en de sint niet
En iedereen gaf toen allemaal kritiek
En er was hele leuke muziek
Niemand had het door
En we zongen toen fijn in koor
De hele dag maar door
En toen gaf niemand meer kritiek
En er kwam veel meer publiekIfana, Eline & Yaeliana

 

De herfstvakantie

De herfstvakantie
Maandag ging ik met Daan spelen en verder niet echt wat gedaan. De volgende dag heb ik weer met Daan gespeeld en toen gingen we een hut bouwen buiten in de bosjes vlak bij mijn huis. Om 12 uur gingen we eten en toen gingen we weer verder en daarna gingen we nog even naar Daans  huis.
En ik ging bij Daan logeren en we gingen  shoarma eten en na het eten gingen we een film kijken die hete Thor Ragnarok dat is een film van Marvel en daarna gingen we slapen. De volgende dag waren we om half 8 wakker
We gingen naar de jeugdsoos daar kon je gamen slijm maken en nog veel meer. We gingen naar huis het was al 6 uur dus ik ging ook naar huis. Vrijdag hadden we een Fortnite toernooi  op pc maar ik was 4e . Zaterdag moest papa tegen Ajax voetballen en ik mocht mee Thom was ook mee. Zondag ging ik nog naar mijn neefjes want die was jarig.Julian


Mijn herfstvakantie
Ik ging op vakantie op een camping in Zwolle er was een zwembad en een bowlingbaan en je kon golfen en op een elektrische step. Het was wel 90 minuten rijden en toen we er waren gingen we iets drinken en spelen in de speeltuin. Daarna was het al 6 uur en toen gingen we patat eten  en het zwembad was tot negen uur open dus gingen we na het eten nog 2 uur zwemen. Toen gingen we nog PSV  kijken en toen ging ik slapen om 11 uur en de volgende dag gingen we golfen en ik had gewonnen en toen gingen we weer patat eten en daarna ging ik nog even zwemmen en een spelletje doen.
 


Thom


De herfstvakantie
Het was vakantie. En om dat te vieren aten we patat. En maandag gingen we zwemmen. In Kardinge. Ik zwom vooral alleen. Dinsdag gingen we naar oma. Daar gingen we kleien. Want mam had net nieuw klei gehaald. Daar vermaakte ik me 2 uur mee. Dus toen moest ik iets anders verzinnen. Toen ben ik gaan voetballen. En toen gingen we al weer naar huis. Woensdag gingen we naar het Groninger museum. Met Malte en Levi en Amrei. Daar waren speciale dingen. Omdat het herfstvakantie was. Dus je kon knutselen verven en nog veel meer. En daarna ging ik met Malte logeren. We hielden een kussengevecht. en hij slaapt in een stapelbed. Dus ik sliep niet op de grond. Zoals normaal als ik logeer. En we werden om 6 uur wakker. En om 9 uur gingen we naar Kardinge. Om te schaatsen. Alleen was er cursus. En daardoor konden we niet om de normale baan schaatsen. En de dag daarna gingen we naar de andere oma. Daar was het alleen maar regen. Maar uiteindelijk hield het op. Toen zijn we naar het dorp gelopen. En weer terug. En de dag daarna ging ik voetballen. En daarna was ik kapot. Maar de dag daarna gingen we naar Slagharen. Ik mocht in bijna alles. Ik mocht ook in de achtbaan. Met papa want me zusjes waren nog te klein. Hij ging over de kop. En toen ik over de kop ging kwam er ook nog een draai. Hij duurde echt 45 seconden. En er was een reuzenrad. Die ging echt heel hoog. wel 50 meter hoog. Je kon het hele pretpark zien. En de dag daarna ging ik weer naar school. Ik had er geen zin in. Want ik was echt heel moe. Dus ik ging heel vroeg naar bed. Maar ik las nog heel lang. Dus ik sliep nog niet zo vroeg.          Ruben BrouwerKinderboekenweek 2018

Kinderboekenhuis
Vanochtend gingen we naar het kinderboekenhuis. Daar kregen we een presentatie over lezen in de oorlog. En ook over wie er allemaal in de oorlog waren. De presentatie ging vooral over vroeger in de oorlog wie het heeft overleefd en wie niet, over joden en veel meer andere dingen. Daarna mochten we even lopen door het huis.

Kinderboekenweek
Maandag hebben we een rondeel gemaakt met een tekening van mensen die samen een vriendengroep zijn. Zo maak je de tekening met vrienden  : je maakt 2 poppetjes op een dubbelgevouwen papier. Daarna moet je ze uitknippen dan heb je vier poppetjes en dan ga je 2 poppetjes ruilen met iemand uit je klas dan heb je vier verschillende poppetjes. Dan plak je die vier verschillende poppetjes op een gekleurd papier en ga je de poppetjes in kleuren met stiften of kleurpotloden. Rondeel maken doe je zo: een rondeel heeft acht zinnen. de eerste ,de vierde en de zevende zijn het zelfde zinnetje. De tweede en de achtste zijn ook hetzelfde en de andere drie zinnen zijn verschillend. We hebben dinsdag en woensdag hier ook nog aan gewerkt. Op woensdag was de opening van de Kinderboekenweek toen ging de wethouder van de jeugd voorlezen uit het boek: Kruistocht in spijkerbroek.

 
                                      

Evi DijkemaDe zomervakantie

De zomervakantie
De eerste dag hebben we de tent opgezet en nog gezwommen en de volgende dag we gingen zwemmen. En daarna naar de winkel. We mochten allemaal iets lekkers uitkiezen en toen gingen we weer naar huis. De volgende dag gingen we eerst zwemmen. Daarna middageten het was heel lekker en daarna hebben we de luifel opgezet. Daarna weer naar het zwembad en toen  kwam het rondje op de camping en toen we weer thuis kwamen heb ik vrienden gemaakt hij heet Fins. het was een leuk vriendje om mee te spelen. Toen was het alweer avond en dus we moesten we eten en de volgende dag was leuk want we gingen naar de grand canyon van Europa. Dat is het grootste meer van heel Europa! We gingen met een kano door de kloof heen en aan het eind was een super grote waterval van 30 m hoog en daarna gingen we super snel, want we hadden wind mee en we mochten ook maar 2 uur in de kano en toen we terug waren zijn we weer naar de camping gegaan en het was 40+graden in de auto. Maar we gingen nog even wat lavendel plukken. Dat zijn bloemen en bloemen hebben ze veel in Frankrijk. We waren terug op de camping we hebben gelijk wat gedronken en wat gegeten want we mochten een ijsje want de weg door de bergen was heel pittig dus daarom. De volgende dag zijn papa en mijn zusje naar de winkel geweest en ik ben lekker gaan zwemmen met me vriendje. Toen papa en me zusje terug waren zijn ook naar het zwembad gekomen en verder hebben we alleen maar gezwommen dus de volgende dag dag 11 nog 3 dagen dan gingen we weer naar huis. Dus we zijn deze dag naar het meer van majousje geweest. Dat is een riviertje met een waterval waar je vanaf kon springen ongeveer 6 m hoog. Dat was echt vet er was ook nog een van 11 m hoog maar dat was te hoog maar ik ben er 1 keer van af geweest. Maar dan doe ik het nooit weer want het was super hoog en daa na hebben ik en mama helemaal naar het einde gelopen dat was wel 2 km lopen en weer terug. En we gingen weer terug naar huis. We hebben avond gegeten. De volgende dag hebben ik en papa nog naar het voetbalstadion geweest van Marseille en nog een shirtje gekregen en toen gingen we weer naar huis. Einde.Julian Brontsema

 
Vakantie
We zijn naar Wildlands geweest daar was een hele leuke attractie.
Er waren hele grappige bavianen.
En er was een heel mooi bootje. Zo'n savanne bootje dit kon langs alle dieren in de jungle.
En ik ben nog naar Noorder Zon geweest daar kan je heel lekker eten.
We zijn naar Lauwersoog geweest want we gingen vis eten met opa en oma .
Dit was mijn vakantie.Ruben ten Hof 


De vakantie
Ik ben naar Oostenrijk geweest. We gingen de eerste paar dagen niet weg.
De tweede week wel toen zijn we gaan wandelen.  Toen we op de berg reden kwamen we een reusachtige vrachtwagen tegen met twee karren achter waar bomen in zaten. Maar die vrachtwagen ging nog sneller achteruit dan wij. Toen uiteindelijk hebben we nog gewandeld. Toen die dag daar zijn we ook wezen wandelen en nog naar mijn neefjes geweest. Toen gingen we nog zwemmen en toen gingen we weer naar huis.

                                   


Sarith Zaagman


Het avontuur in zeeland
We gingen naar zeeland. We gingen om de twee dagen naar een pretpark of zo iets. De eerste dag gingen we kijken naar de zee daar gingen we vliegeren. De wind stond heel hard dan kon je goed vliegeren.  We gingen ook naar de delta werker. Dat is een museum daar kon je films kijken en hoe het voelde de watersnoodramp was en je kon zien hoe de delta werker werd gemaakt Dat was mooi. Je kon ook op een knop drukken van een replica dan zag je hoe die in een ramp of een storm werd gebruikt en je kon op een boot varen dat was erg leuk. Daarna gingen we naar huis. Een dag daarna gingen we naar de Efteling dat was heel leuk. Ik mocht in alles behalve de baron 1898   dat was jammer maar ik ging in de python die ging 4 keer over de kop. Aan het einde gingen we naar een klimhal daar waren ook speciale trampolines. Daar kon ik 3 achteruit salto's op maken en normaal kan ik niet een achteruit salto. Dat was heel leuk. En je kon klimmen en er was een grote bal daarmee kon je voetballen op een groot net boven de grond.Ruben brouwer