LEERLINGENPAGINA

Hieronder komen verhalen te staan geschreven door de leerlingen zelf. De leerkracht schrijft onder de link "nieuws uit de groep" . Daar vindt u het nieuws uit de groep, het huiswerk, enz.

Natuur en Techniek

Elektriciteit
Wij hadden het laatst over elektriciteit en nu komt er een uitleg over. Als je op hout, plastic of rubber staat en schrikdraad aanraakt gebeurt er niks. Staat iemand op de grond en raakt schrikdraad aan, dan krijg je een schok. Want het gaat in een soort cirkel. En nog een filmpje die wij ook hebben gekeken: https://www.youtube.com/watch?v=6QZ1vCNddjI. Terug bij de uitleg. Als je op hout rubber en plastic staat verbreekt een cirkel, want het stroom kan er niet door heen en daarom krijg je geen schok. Wij hebben dit geleerd van blink natuur en techniek. Luuc

 

Een nieuw gezicht

Een nieuwe leerling
Er is een nieuw meisje in de klas gekomen. Ze heet Lotte en zit in groep 7 en vindt het een leuke klas. Ze heeft al vriendinnen gemaakt. En ze vindt de juf aardig. Ze werd goed opgevangen in de klas. De lessen zijn anders dan op mijn vorige school maar ook wel leuk.
Groetjes Vivienne en Lotte . 

Welkom in groep 7
 

Mag ik onze klas even voorstellen?

Hallo allemaal ik ben Vivienne uit groep 7.

Mijn rol met sterk werk is journalist.

Journalist houdt in dat ik soms op de weblog iets schrijf.

Ik kies soms ook 2 kinderen die iets schrijven.

Als er iets leuks is gebeurd is of als we iets gedaan hebben zoals een gastles, dan schrijven ze daar over op de weblog.

En dan kunt u dat lezen dan weet u wat we allemaal doen in de klas of op de hele school zoals sinterklaas of kerst. Ik ga nu wat kinderen vragen wat ze van sterk werk vinden.

Jente: Jente haar rol is: hulp juf. Ik moet als er een invaller komt haar even op weg helpen. Jente is blij met haar rol.

Joest: Joest zijn rol is raadselmeester. Ik moet raadsels bedenken voor de klas. Joest is blij met zijn rol.

Lize: haar rol is schoonmaker. Ik moet elke dag twee kinderen kiezen daar maak ik de klas mee schoon. Lize is blij met haar rol

Groetjes Vivienne